Workshop 'Kickstart je zangseizoen' voor koren

Als je een lange tijd niet gezongen hebt door bijvoorbeeld een zomerstop of nu in de Corona-periode, zijn adem- en zangtechniek weggezakt en bestaat er de kans dat nu er weer gezongen gaat worden, de stem verkeerd wordt gebruikt of men gaat overschreeuwen. Daarom heb ik de workshop ‘Kickstart je zangseizoen!’ bedacht als ideale start voor het nieuwe zangseizoen. Maar omdat deze onderwerpen de basis vormen voor gezond stemgebruik is deze workshop ook prima geschikt om later in het jaar te volgen.

Workshop 'Kickstart je zangseizoen' voor koren

‘Kickstart je zangseizoen’ 1 - Houding, adem en ademsteun
In deze workshop komen de onderwerpen houding, adem en support/ademsteun aan bod. Hoe je moet staan voor het optimale stemgeluid en hoe werkt dat nou ademsteun? We gaan aan de slag met oefeningen en zullen natuurlijk samen zingen. 

‘Kickstart je zangseizoen’ 2 - Sound/klankkleur
Naast deel 1 van deze workshop kun je er ook voor kiezen nog een tweede workshop te boeken, of deze workshop apart af te nemen. In deze verdiepingsworkshop gaan we aan de slag met sound/klankkleur en hoe je je stem op verschillende manieren kunt gebruiken. Ook kop- en borststem (modus 1 en 2) komen aan bod. Een waardevolle aanvulling op deel 1, omdat andere facetten van de stem en zingen aan bod komen. 

Extra
Beide workshops bevatten een hoop informatie. Daarom maak ik een uitgebreide samenvatting, zodat iedereen alle belangrijke informatie nog eens rustig kan nalezen en de oefeningen herhaalt kunnen worden in latere repetities. Zingen is immers een vaardigheid. Je kunt al het geleerde niet in één keer toepassen. Dit vergt oefening. Vandaar als extra service bij deze workshop een uitgebreide samenvatting.

Dirigent
Aanwezigheid van de dirigent tijdens de workshop(s) is niet noodzakelijk, maar wel fijn, met name zodat het geleerde ook in de toekomst aangeboden kan blijven worden. 

Kant-en-klaar
Normaal gesproken is een workshop van mij altijd maatwerk. Onderwerpen worden gekozen in overleg en toegepast op eigen repertoire. Door de uitzonderlijke tijd waarin de zang- en koorwereld zich nu begeeft is er bij veel koren dezelfde behoefte: hoe kunnen we nu als koor weer gezond starten zonder dat we onze stem gaan overschreeuwen, verkeerde automatismen aanleren, etc. Daarom heb ik deze ‘kant-en-klare workshops’ gemaakt. Doordat hierdoor de voorbereidingstijd voor mij korter is, kan ik deze workshop voordeliger aanbieden.

Investering

Optie A ‘Kickstart je zangseizoen’ 1 - houding, adem, ademsteun – duur 1,5 tot 2,5 uur – €250,-

Optie B ‘Kickstart je zangseizoen’ 2 - sound/klankkleur – duur 1,5 tot 2,5 uur – €250,-

Optie C ‘Kickstart je zangseizoen’ 1 en 2 – 2 workshops met duur van 1,5 tot 2,5 uur – €450,-

Wanneer de workshoplocatie verder dan 45km buiten Nijverdal ligt zal een reiskostenvergoeding worden gerekend van €0,21 per km.

Tot slot
De vraag is groot en mijn beschikbaarheid beperkt. Wanneer jullie een datum in gedachten hebben, dan is het handig om dit tijdig te reserveren. Aarzel niet om contact op te nemen wanneer er vragen zijn. Ik ben per email het makkelijkst te bereiken, maar appen of bellen kan ook.

Ik ga graag met jullie koor aan de slag!

Door je gegevens achter te laten via onderstaande inschrijfknop, ontvang je vrijblijvend informatie voor jouw koor.

Details

Prijs:
€ 225,-
Tijd:
en datum in overleg
Deelnemers:
Koorgrootte maakt niet uit

Judith Konings

Knal het nieuwe zangseizoen in met deze kickstart!
Altijd gezellig en super leerzaam, je doet veel nieuwe kennis op over wat je nu precies doet wanneer je zingt.
door Andrea ten Dam