Veelgestelde vragen

De zanglessen en cursussen vinden plaats in de lespraktijk van Judith: Hoge dijkje 14, 7442 AE Nijverdal

Alleen de workshops vinden meestal op een andere locatie plaats. Dat staat vermeld bij de workshops.

Je kunt zangles volgen vanaf 14 jaar. Een eindleeftijd is er niet, want je bent nooit te oud om te leren!

Ben je jonger dan 14 en wil je toch graag les? Vragen kan altijd.

De songtekst van het liedje dat je wilt zingen. Als het kan ook de bladmuziek of akkoorden. Kom je daar niet uit? Mail dan even, dan zorgen wij daarvoor. 

Voor een aantal lesvormen kun je een proefles volgen tegen gereduceerd tarief. Deze proefles is een kennismakingsles waarin ik luister naar je stem, jij kunt aangeven wat je graag zou willen en bespreken we hoe we je doel kunnen bereiken.

Voor individueel zangles en duoles spreek je zelf een proefles af via de site. Voor vocal coaching, solistencoaching en auditietraining kun je geen proefles volgen, omdat we dan gelijk aan de slag gaan.

Wil je opfrislessen volgen en heb je hiervoor les gehad bij Zangstudio Nijverdal, dan kun je geen proefles volgen. Heb je les gehad bij iemand anders en wil je eerst kijken of het klikt, dan kun je wel een proefles volgen.

Een proefles voor individuele zangles of duoles is een oriënterende les waarbij we kennismaken, je doelen en wensen bespreken en natuurlijk naar je stem gaan luisteren. Het is dus geen standaard zangles, maar een les om te kijken op welke manier Zangstudio Nijverdal je kan helpen en welke lesvorm het beste bij je zou passen.

Een proefles is tegen gereduceerd tarief en verplicht je tot niets.

Ook in een proefles kost tijd en voorbereiding. Daarnaast geef ik je waardevolle feedback. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om toch geld te vragen voor de proefles. Om de drempel niet te hoog te maken heb ik gekozen voor een gereduceerd tarief.

Ja, dat mag bij individuele lessen, niet bij de cursussen en groepslessen. En natuurlijk alleen als jij dat zelf prettig vindt, want het belangrijkste is dat jij je prettig en veilig voelt tijdens de zangles.

Wel is het fijn als je (ruim) van tevoren even laat weten dat je iemand meeneemt.

Heeft iemand interesse in deelnemen aan een cursus of groepsles, dan kan hij/zij tijdens de start van een nieuwe cursus meedoen met de proefles om te kijken.

Voor een proefles vragen we je 2 nummers voor te bereiden. Je hoeft ze niet te “performen” of uit je hoofd te kennen, maar het is om je stem te horen. 

Het maakt niet uit welke liedjes je gaat zingen, dat mag je zelf kiezen.
Je moet vooral iets zingen wat je zelf prettig vindt en wat je misschien vaker zingt.

Lever de nummers aan via een cd of usbstick tijdens de proefles of per mail, voorafgaand aan de proefles of YouTube link, voorafgaand aan de proefles

Kies bij voorkeur een opname zonder zang (karaokeversie, orkestband of backing track). Als je die niet kunt vinden zing je gewoon met de originele versie mee, geen punt. Als je jezelf kunt begeleiden mag dat natuurlijk ook (piano is aanwezig).

Wanneer je, na een eventuele proefles, kunt beginnen met zangles hangt af van wanneer de docent plek heeft en wanneer je zelf kan. Alle plekjes die nog open staan in de agenda kun je vinden bij Plan je les. Is er niet op korte termijn plek voor je, dan kom je op de wachtlijst. We noteren wanneer je zou kunnen en wat je zou willen qua lesvorm. We nemen dan contact met je op zodra er iets voor je beschikbaar is.

De cursussen en groepslessen starten meestal 2x per cursusjaar: in september en in januari. Je kunt alleen instromen in een nieuwe cursus.

Vraag: wat is kunnen zingen? Wij willen je graag leren je stem gezond te gebruiken. Voor ons is dat kunnen zingen. Dat is iets wat iedereen kan leren. Of je stem mooi is is smaakgebonden, dus voor ons niet belangrijk. Bovendien kun je heel veel doen met je sound, zodat het mooier (of juist lelijker) wordt. Ook dat is te leren. 

Om te weten of je je stem gezond gebruikt kun je een gratis proefles komen volgen. In de regel geldt: voelt het goed, dan is het goed (gezond).

Plezier hebben in zingen. Er is geen minimum aan wat je moet kunnen. Je moet het vooral leuk vinden om te doen.

Twijfel je over je stem? Kom dan vrijblijvend een proefles volgen tegen gereduceerd tarief, dan kunnen we je feedback geven en kun je waarschijnlijk meer dan je dacht.

IBAN NL96 KNAB 0255 0323 23
Swift/BIC KNABNL2H
KvK  08187117
BTW NL 1059.39.250.B01

Zangstudio Nijverdal is geen studio waar je kunt opnemen. Het is de naam van de lespraktijk.

Ja, dat kan, mits je zelf repertoire meeneemt. Door de brede opleiding van de docenten kunnen ze je helpen bij het op de juiste manier klankmaken en stemgebruik. Alleen bij repertoirekeuze kunnen we niet helpen.

Een individuele zangles of duoles duurt 45 minuten. Groepsles duurt 60 minuten en een cursus 90 minuten. Workshops verschillen in tijdsduur. De lesduur staat altijd aangegeven in het blokje met details op de rechterkant van de pagina over die lesvorm.

Wil je graag één keer vocal coaching, maar dan langer dan 45 minuten? Dan is het mogelijk om een dubbele les te boeken: 90 minuten.

Je kunt één enkele zangles volgen, maar ook jaren lang op les blijven. Je zit nergens aan vast en bepaalt dat dus zelf.

Het is mogelijk om elke week les te hebben, maar ook eens per 2 weken of nog minder vaak. Wekelijks of eens per 2 weken raden we aan voor beginners.

Zangstudio Nijverdal is een zanglespraktijk die gestart is door vocal coach Judith Konings. Zij geeft ook de meeste lessen. Daarnaast zijn een aantal gastdocenten verbonden aan Zangstudio Nijverdal. Zij geven o.a. workshops die Zangstudio Nijverdal organiseert.

Het maken en onderhouden van de website van Zangstudio Nijverdal en het maken van alle PR-uitingen doet Pascal Konings, de man van Judith. Vocalband 4Life is steun en toeverlaat op het muzikale vlak. Zij bieden muzikale ondersteuning bij leerlingenconcerten en andere optredens. 

We werken we vaak samen met vormgeefster Frederieke Wessels van Shining Image, bijvoorbeeld voor de vormgeving van deze website. Wim Rikkert van LamersRozendal is onze financiële vraagbaak.

En last but not least alle vrijwilligers die meehelpen bij evenementen en workshops die we organiseren.

Onder de prijzen voor zanglessen voor leerlingen onder 21 jaar staat met een sterretje vermeld dat deze prijzen zijn vrijgesteld van btw. Zangstudio Nijverdal moet btw afdragen aan de belastingdienst over alle inkomen. De overheid heeft echter bepaald dat onderwijs voor jongeren onder 21 jaar vrijgesteld is van btw. Dat betekent dat dit goedkoper is en daarmee wordt onderwijs voor jongeren betaalbaarder. 

Ja, deze site maakt gebruik van enkele cookies voor statistische doeleinden (Google Analytics) of voor het onthouden dat je een eventuele popup hebt gezien en hebt gesloten. Er worden geen cookies gebruikt voor het verzamelen van persoonsgegevens.

Nee, op dit moment geef ik alleen online lessen. Je kunt vrijblijvend een online proefles volgen om te kijken of het iets voor je is. Meer informatie over online lessen kun je hier lezen. Toch liever fysiek les? Stuur dan een email naar info@zangstudionijverdal.nl, dan zet ik je op de wachtlijst en neem contact met je op zodra ik weer start met fysieke lessen.

Ja, alle informatie lees je hier. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je een email sturen naar info@zangstudionijverdal.nl.

Altijd weer een vernieuwende en leerzame zangles!
door Inge Bakhuis, zangeres en logopediste