Alles wat je aandacht geeft groeit

Gepubliceerd op: 18/10/2016 10:52Auteur: Judith Konings

Wie mij een beetje gevolgd heeft de afgelopen tijd weet dat ik Zangstudio Nijverdal gelanceerd heb met een groot zangevenement 10 september 2016. Het begon met een klein idee: ik wil graag met de lancering van Zangstudio Nijverdal iets teruggeven aan de gemeenschap. 

Dromen – durven – doen!

Het groeide uit tot een dag lang gratis toegankelijke zangworkshops, gegeven door vier verschillende workshopleiders, omlijst met muziek van mijn leerlingen, Qnama en 4Life. Ik vond het een topdag! Waarom vertel ik dit? Omdat ik je wil aanmoedigen om groot te denken. Droom! Streef het na. Het zal niet misschien niet (helemaal) worden wat je hoopt, maar door het niet eens te bedenken of uit te spreken zal het nooit werkelijkheid worden. Dromen – durven – doen!

Serieus

Wat dit met zingen te maken heeft? Heel veel. We hebben vaak de neiging om onszelf als zanger(es) niet (te) serieus te nemen. Die is veel beter dan ik, ik ben maar een koorzanger, dat durf ik allemaal niet, etc. Maar wat nou als we onszelf wel serieuzer nemen? Onszelf aanmoedigen om te onderzoeken wat we allemaal kunnen? 

Vrij

Ik bedoel niet dat je je gelijk moet opgeven voor The Voice ofzo, tenzij dat je droom is, doe het! Maar ik bedoel dat je uit jezelf, uit jouw stem kunt halen wat erin zit. Dat je je vrij voelt om te zingen, om je te laten horen. Of dat nu gewoon thuis is, op de fiets of op een podium. En als je je wel durft laten horen, dat je je vrij voelt om fouten te maken, zodat je je kunt blijven ontwikkelen, zou dat niet fantastisch zijn? 

Aandacht

Geef jezelf aandacht. Geef je lichaam aandacht. Geef je stem aandacht. Ontdek waar jij het meest behoefte aan hebt en investeer daarin. Groei als mens en als zanger(es), want alles wat je aandacht geef groeit!

Hulp

Wil je ook graag vrij(er) zijn in je zingen, maar voelt het alsof je vastzit en niet verder komt? Zaterdag 12 november geven stemcoach Evert Vos en ik een workshop ‘Zing je vrij!’. We willen je heel graag helpen om je vrij te voelen om te groeien.

Diepgaand, zuiver, zeer waardevol, persoonlijk.
door Margreet Jonker, deelneemster workshop 'Zing je vrij!'