Cursus Zangbasics

Beter leren zingen, maar geen saaie zangoefeningen doen? Tijdens de Cursus Zangbasics gaan we in een groep werken aan onze zangtechniek, zonder saaie oefeningen, maar mét toepassen op leuke liedjes. Veel leren, veel zingen!

De cursus van maart is gestart. Er zijn plannen voor een nieuwe cursus in het najaar of begin volgend jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

 

De lessen

De cursus bestaat uit 5 groepslessen. We gaan dus samen zingen, niet solo. Ik geef uitleg over het onderwerp, soms doen we daar een oefening mee (nooit saaie, want daar doe ik niet aan ;)). We gaan lekker veel zingen, zodat je de technieken kunt uitproberen en toepassen. Beginners kunnen hier zeker aan meedoen, maar ook voor de gevorderde zanger is het een goed idee om af en toe de techniek weer even op te halen. Er is altijd ruimte voor vragen. Het repertoire bestaat uit (delen van) bekende nummers.

Onderwerpen

 • Houding
 • Adem(steun)
 • Kopstem/borststem
 • Sound: Helderheid
 • Sound: Neutraal/donker 
 • Sound: Neutraal/scherp (twang)

Tijden en data 

De lessen vinden plaats op donderdagavond. Inloop vanaf 19.45, starten om 20.00u. De les is (ongeveer) om 21.30u. Wie mij kent weet dat het nog wel eens uitloopt ;)

Wanneer je één of meerdere avonden niet kunt, maar wel mee wilt doen, neem dan even contact met me op.

 • 9 maart
 • 16 maart
 • 6 april (23 en 30 maart niet)
 • 13 april
 • 20 april (13 april niet)

Kosten

De cursus van 5 lessen kost in totaal €100,- (scheelt bijna 75% met individuele lesprijs!). Dit bedrag kan in twee termijnen worden betaald. Je betaalt sowieso €50,- als je je opgeeft, om je deelname te bevestigen. Eind maart ontvang je de factuur voor het restbedrag. Het totaalbedrag in één keer betalen kan natuurlijk ook.

Vriendenkorting

Samen zingen is nog veel leuker dan alleen. Althans, dat vind ik. Geef je daarom niet alleen op, maar vraag iemand mee! Hoe leuk is het om samen met je vriend(in), je moeder, broer of buurvrouw te zingen? Jullie krijgen allebei ook nog eens €5,- korting op de cursusprijs. Ieder geeft zichzelf op, maar je kan in het opmerkingenveld aangeven met wie je komt, dan verreken ik jullie korting.

Opmerkingen

 • De cursus gaat alleen door bij minimaal 8 deelnemers. --> Die zijn er, het gaat door!
 • Wanneer je je opgeeft voor deze cursus ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Wat anderen zeggen over de cursus

Jan - 5* - “Niet gehinderd door enige ervaring in zingen heb ik tóch deze cursus gedaan omdat het mij vooral heel erg leuk leek. En gelukkig maar, want het was hartstikke leuk, gezellig, leerzaam en we hebben veel gezongen. Vooral de theorie achter de diverse zangtechnieken vond ik reuze interessant en heeft mij écht geholpen om (beter) te kunnen zingen. Het enthousiasme van Judith spat er tijdens de les dan ook van af en is aanstekelijk. Al met al een aanrader voor iedereen: ervaren of volledig onervaren.”

Hennie - 5* - "Leuk, afwisselend en leerzaam!"

Frederieke - 5* - "Judith leerde ons, vol passie en met super praktische voorbeelden, alle ins en outs om beter te kunnen zingen. We hebben veel lol gehad tijdens de zangcursus en heerlijk gezongen. Echt een aanrader! Bedankt Judith voor de fijne lessen!"

Ria - 5* - "Wil je leren zingen op een heerlijke ontspannen manier maar wel met alle vakkennis dan ben je bij Judith op het juist adres. Ze geeft veel tips en tricks die je echt helpen bij het zingen. Een aanrader!"

 

Veelgestelde vragen

Twijfel je of de cursus iets voor jou is? Neem even contact op, dan kunnen we samen even overleggen. Doen hoor! Zingen is veel te leuk om niet te doen.

Ik weet niks van zingen, kan ik wel meedoen? - Zeker! Werken met je stem is iets wat iedereen kan. Ook als je geen of weinig ervaring hebt met zingen. Kun je spreken, dan kun je zingen. Je startniveau vind ik niet belangrijk.

Ik heb al heel veel op zanggebied gedaan, is het wel interessant voor mij? - Ja! (Opnieuw) de onderwerpen behandelen frist je kennis op en heb je diepere vragen, dan is daar altijd ruimte voor.

Wat gaan we dan zingen? - We zingen (delen van) bekende liedjes. Zowel Nederlandstalig als Engels. De meeste nummers zijn popliedjes, maar we zullen af en toe een uitstapje maken naar een ander genre. En ken je de liedjes toch niet? Dan heb je ze zo geleerd. Zorg ik voor. Trust me, komt goed.

Schrijf je nu in!

Details

Leeftijd:
vanaf 18 jaar
Lesduur:
90 min
Lesdag:
Donderdag
Lestijd:
20.00-21.30u (19.45u inloop, na 21.30u uitloop ;))
Locatie:
't Vischnet (naast VEG), Grotestraat 68, Nijverdal
Aantal lessen:
5
Aantal deelnemers:
8-26 (nog 2 plekjes!)
Niveau:
Beginner en gevorderde
Vriendenkorting:
Neem je iemand mee? Dan krijgen jullie allebei €5,- korting op de cursuskosten.
Prijzen:
Cursus € 100,-
* vrijgesteld van btw

Judith Konings

Ik vind het gaaf om te zien dat iedereen elkaar steunt binnen de groep en er zo een plek ontstaat waar je je als zanger veilig kunt voelen.

Inschrijven bij Judith
Judith leerde ons, vol passie en met super praktische voorbeelden, alle ins en outs om beter te kunnen zingen. We hebben veel lol gehad tijdens de zangcursus en heerlijk gezongen. Echt een aanrader! Bedankt Judith voor de fijne lessen!
door Frederieke