Cursus Zangbasics - Jouw stem, jouw verhaal

Meer uit je stem halen? Beleving, tekstinterpretatie en stemgebruik staan centraal in deze cursus. Tijdens de Cursus Zangbasics gaan we geen saaie oefeningen doen, maar vooral toepassen op leuke liedjes. Veel leren, veel zingen!

De lessen

De cursus bestaat uit 5 groepslessen. We gaan dus samen zingen, niet solo. Ik geef uitleg over het onderwerp van de avond, soms doen we daar een oefening mee (nooit saaie, want daar doe ik niet aan ;)). We gaan lekker veel zingen, zodat je de technieken kunt uitproberen en toepassen. We gaan bezig met tekstbeleving, interpretatie, beleving en uitvoering. Wat doen emoties met een liedje en je stem? En nog belangrijker: wat doet de tekst en de emotie uit een liedje met jou? Hoe vertaal je dit naar jezelf naar jouw verhaal? Dit zijn allemaal vragen die we tijdens deze cursus gaan beantwoorden. Natuurlijk vergeten we de zangtechniek hierbij ook niet. Beginners kunnen hier zeker aan meedoen, maar ook voor de gevorderde zanger is het tof om meer uit de eigenheid van je stem te halen. Er is altijd ruimte voor vragen. Het repertoire bestaat uit (delen van) bekende nummers.

Onderwerpen

 • Lijf en zijn (mindful zingen)
 • Tekstbeleving
 • Dynamiek
 • Klankkleur en emoties (2 lessen)

Tijden en data 

De lessen vinden plaats op maandagavond. Inloop vanaf 19.45, starten om 20.00u. De les is (ongeveer) om 21.30u. Wie mij kent weet dat het nog wel eens uitloopt ;)

 • 26 februari
 • 4 maart
 • 11 maart
 • 18 maart
 • 25 maart

Wanneer je één of meerdere avonden niet kunt, maar wel mee wilt doen, neem dan even contact met me op, ook dan is deelname mogelijk (tegen gereduceerd tarief).

Mocht je interesse hebben in de cursus, maar kun je nu niet deelnemen? Geef je dan nu vrijblijvend op, geef in het opmerkingenveld even aan dat het gaat om een toekomstige cursus. Ik hou je op de hoogte wanneer deze start. Je kunt dan tzt besluiten of je daadwerkelijk mee gaat doen.

Kosten

De cursus van 5 lessen kost in totaal €125,-. Dit bedrag wordt in twee termijnen gefactureerd. Je betaalt in februari €75,- en half maart ontvang je de factuur voor het restbedrag. 

Vriendenkorting

Samen zingen is nog veel leuker dan alleen. Althans, dat vind ik. Geef je daarom niet alleen op, maar vraag iemand mee! Hoe leuk is het om samen met je vriend(in), je moeder, broer of buurvrouw te zingen? Jullie krijgen allebei ook nog eens €5,- korting op de cursusprijs. Ieder geeft zichzelf op, maar je kan in het opmerkingenveld aangeven met wie je komt, dan verreken ik jullie korting.

Opmerkingen

 • De cursus gaat alleen door bij minimaal 8 deelnemers. 
 • Wanneer je je opgeeft voor deze cursus ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. 
 • Wanneer je één of meerdere avonden niet kunt, maar wel mee wilt doen, neem dan even contact met me op, ook dan is deelname mogelijk (tegen gereduceerd tarief). 
 • Mocht je interesse hebben in de cursus, maar kun je nu niet deelnemen? Geef je dan nu vrijblijvend op, geef in het opmerkingenveld even aan dat het gaat om een toekomstige cursus. Ik hou je op de hoogte wanneer deze start. Je kunt dan tzt besluiten of je daadwerkelijk mee gaat doen.

Wat anderen zeggen over de cursus

Jan - 5* - “Niet gehinderd door enige ervaring in zingen heb ik tóch deze cursus gedaan omdat het mij vooral heel erg leuk leek. En gelukkig maar, want het was hartstikke leuk, gezellig, leerzaam en we hebben veel gezongen. Vooral de theorie achter de diverse zangtechnieken vond ik reuze interessant en heeft mij écht geholpen om (beter) te kunnen zingen. Het enthousiasme van Judith spat er tijdens de les dan ook van af en is aanstekelijk. Al met al een aanrader voor iedereen: ervaren of volledig onervaren.”

Hennie - 5* - "Leuk, afwisselend en leerzaam!"

Frederieke - 5* - "Judith leerde ons, vol passie en met super praktische voorbeelden, alle ins en outs om beter te kunnen zingen. We hebben veel lol gehad tijdens de zangcursus en heerlijk gezongen. Echt een aanrader! Bedankt Judith voor de fijne lessen!"

Ria - 5* - "Wil je leren zingen op een heerlijke ontspannen manier maar wel met alle vakkennis dan ben je bij Judith op het juist adres. Ze geeft veel tips en tricks die je echt helpen bij het zingen. Een aanrader!"

 

Veelgestelde vragen

Twijfel je of de cursus iets voor jou is? Neem even contact op, dan kunnen we samen even overleggen. Doen hoor! Zingen is veel te leuk om niet te doen.

Ik weet niks van zingen, kan ik wel meedoen? - Zeker! Werken met je stem is iets wat iedereen kan. Ook als je geen of weinig ervaring hebt met zingen. Kun je spreken, dan kun je zingen. Je startniveau vind ik niet belangrijk.

Ik heb al heel veel op zanggebied gedaan, is het wel interessant voor mij? - Ja! (Opnieuw) de onderwerpen behandelen frist je kennis op en heb je diepere vragen, dan is daar altijd ruimte voor.

Wat gaan we dan zingen? - We zingen (delen van) bekende liedjes. Zowel Nederlandstalig als Engels. De meeste nummers zijn popliedjes, maar we zullen af en toe een uitstapje maken naar een ander genre. En ken je de liedjes toch niet? Dan heb je ze zo geleerd. Zorg ik voor. Trust me, komt goed.

Schrijf je nu in!

Details

Leeftijd:
vanaf 18 jaar
Lesduur:
90 min
Lesdag:
Maandag
Lestijd:
20.00-21.30u (19.45u inloop, na 21.30u uitloop ;))
Locatie:
't Vischnet (naast VEG), Grotestraat 68, Nijverdal
Aantal lessen:
5
Aantal deelnemers:
8-26
Niveau:
Beginners en gevorderden
Vriendenkorting:
Neem je iemand mee? Dan krijgen jullie allebei €5,- korting op de cursuskosten.
Prijzen:
Cursus € 125,-
* vrijgesteld van btw

Judith Konings

Ik vind het gaaf om te zien dat iedereen elkaar steunt binnen de groep en er zo een plek ontstaat waar je je als zanger veilig kunt voelen.

Inschrijven bij Judith
Judith leerde ons, vol passie en met super praktische voorbeelden, alle ins en outs om beter te kunnen zingen. We hebben veel lol gehad tijdens de zangcursus en heerlijk gezongen. Echt een aanrader! Bedankt Judith voor de fijne lessen!
door Frederieke